Lotët dhe…. / Poezi nga Neşe Yaşın

nese yasin

Poezi nga Neşe Yaşın

 

 

Lotët dhe….

 

“Thimjamë”  pipthat  e llambës, kandilit  tymosën

në të ftohtat të vetë dhomave

Fotografitë e tyre ishin  nëpër mure

Bijtë, bashkëshortët

dhe në duart e pushkëve

Sy e vetulla të dendura,

shikime të rënda,

mustaqe të trasha  pamje

Drejtuan shtëpitë e tyre

Duke ndeshur me gjithçka

nga aty ku ata gjendeshin

Nga trokja e derës në të ushqyerit  në tigan

Bërtimat  e tyre tashmë

duke kumbuar rreth e rrotull

Derisa fëmijët si kotele

u fshehën pas fustaneve  të nënave të tyre.

Ata  u lutën

Dhe mbajtën degë…

Në drejtim të varreve

në çdo ditë festive, të gëzueshme

duke zgjatur

kishte jetuar me dhimbje të  padukshme

heshtërisht

duke rrjedhur nga zemra në drejtim të ……………………..

Njëherë atje kishte trokitje në derë

dhe gratë mësuan t’i hapin ato,

Jeta mësoi të kalojë pranë,

të pluhurosur dhe të lustruar çdo ditë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s