Antikë Pasmoderne (këngë popullore) – Poezi nga Panos Stathojiannis / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

13718518_1265242343493404_5179980596183097253_n

Poezi nga Panos Stathojiannis

 

 

Antikë Pasmoderne

(këngë popullore)

 

Ka koha kthime dhe le mos kthehet kurrë
buzët e tu do të puth, siç pata bërë dikur
me ç’qesha ke qeshur, me ç’qave kam qarë…
e parafundit mbet’ puthja, dashuri e parë!

Eshtë shumë asgjëja, është pak gjithshkaja
vetëm ty të kam hasur, sa herë pjell belaja
dhe thoshja, je për mua – “marrëri e marrë„
por më ishe Ti busull, më je Ylli Polar!

Megjithëse të njoh, shpirt… dhe kur mbaje sombrero,
do të bluaj me vete “Ati ynë…„ dhe “dum, spiro, spero„
do të të shoh i mahnitur, sikur porsa të kam gjetur…
mbasmodernja e njohur, antikë imja, e fjetur!

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s