RRUGËS PA KTHIM (Ali Podrimjes) / Poezi nga Nebi Bunjaku

Nebih Bunjaku

Poezi nga Nebi Bunjaku

 

 

RRUGËS PA KTHIM

(Ali Podrimjes)

 

“Të jesh shqiptar
E vdekja të mos gjejë
Edhe në skaj të botës
E pamundshme është”.
Ali Podrimja

N’Universin letrar perëndoi Ylli
Një javë ditë lotoi dhe Dielli

Fjala mbajti shtatë ditë zi
Vetëm për Ty Poet Ali

Dhimbja për Lumin doli nga shtrati
U trondit Gjakova, Kosova, Çabrati…

Ura e Shejt u përkul për Ty
S’rrodhi ujë por Lot, Poet Ali

Simostra e Mostarit s’t’harron dot
“Dallëndyshen tënde” ktheu në lot

Nata e huaj për Ty – sirenë
Misteri i vdekjes mori dhenë

As natës sonë s’i zihet besë
Është stërkequr, të pret në besë

Herët u nise rrugës pa kthim
T’u prehtë shpirti në amshim!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s