Shpirti dhe muza / Poezi nga Nermin Zaimi

 

Nermin Zaimi

Poezi nga Nermin  Zaimi

 

 

Shpirti dhe muza

 

Kur shpirti im bën paqe me veten,
ti muza ime me qëndron larg.
e di, mërzitesh, por kurrë s’ ankohesh,
ti e di që pa ty s’ shkruaj dot një varg.

Ti ke durim dhe kur të shpërfill,
se je mike e ngusht’ e shpirtit tim,
edhe pse vetëm të lë rrallë herë ,
e di që pa njëra – tjetrën dot s’rrimë.

Kur shpirti im lulëzon pranëverë ,
ti gjithë lulet j’a bënë shpirtit kurorë,
kur dimër bëhet dhe n’akull kthehet,
vello trishtimi i qëndis me dëborë.

Unë ty binjake të shpirtit të kam,
dhe pse rrallë herë te mbaj pak larg,
ju te dyja e dini më mirë se unë ,
kur duhet të ndaheni a të bashkoheni në varg.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s