Poezi nga Eduard Leka

eduard Leka

Poezi nga Eduard Leka

 

 

ALKIMIA

 

Pasioni

Dituria

Eterna

Alkimia

Prej shpirti

Ujëvarë

Hyjnore

Art buron

Kohëra

Reziston…

Pasioni

Embelsia

Eterna

Alkimia

Zemra

Bahçja, ku

Lind, jeton

Dashuria

Pema fruta

Dhuron…

 

 

 

P A S I O N I

 

Pasioni , një flakë

Që djeg, ëmbel fort

Nëse e ndez në dimër

Është shum i prirur..

Të zgjasë për jetë

Kur kalon provën

E vërtetë…!

Ndërsa..

Një flakë e ndezur

Me vrull furishëm

Nën diellin e verës

Rrezikon të shuhet

Në pak kohë

Tretur..

Si flladi erës..!

 

 

 

SENSUALITET

 

Është një fjalëkryq

Emocionesh

Të vecantë

Ku seicila kuti

I përket..

Një ndjesie

Të caktuar, ku

Fjala e saktë

Është vetëm

Ajo..e cila

Bën rimë..

Me eksitimin..!

 

 

 

FJALË POEZI

 

Puse pa shpuar

Ujerash virgjëruar

Qiejve vërshojnë

Shi në shkretëtirë

Njerëz kohësh etur

Lutur ujë bekuar

Vështrojnë mrekulluar

Vështrimet menduar

Mëndje sy mahnitur

Burimin kërkojnë

Gjurmë pagjetur

Tokës veshin vënë

Nga thellësi e sajë

Zë qarje gëzimi

Tinguj porsalinduri

Rimë gurgullojnë

Enden pasqyrime

Dhe ç’enden persëri

Sytë mbjellur në tokë

Mbinë fjalë në sy

Sytë mbyllen

Fjalët hapen….!

 

 

 

S Y T Ë

 

Përse i mbyllim sytë ?

Kur lutemi

Kur qajmë

Kur ëndërrojmë

Kur puthemi

Mbyllim sytë sepse ;

Gjërat më të bukura

Dhe emocionuese

Në jëtë nuk shihen

Vetëm zemra i ndjen..!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s