Poezi nga Marjeta Shatro

 

10309512_788556414517650_4258646343985521526_n

Poezi nga Marjeta Shatro

 

 

Për prindërit tanë

 

Do shkruaj për ju, o prindërit tanë!

Për ju që kurrë nuk ndjetë të lodhur

Për ju që gjumin e bëtë të  trazuar

Për ju që na mësuat ç’ është dashuria!

 

Do shkruaj për ju këto radhë vargjesh

Jo me shkronja, por gërma shpirti

Ju shëmbëllimi më i bukur

Modeli ynë i përkryerjes jetë

I hapave tanë të përditshëm

Pasqyrim i  përjetshëm  reflektimi.

 

 

 

Të dua!

 

Të dua çmendurisht,

pafundësisht

me gjithë forcën e shpirtit

gjer në thellësi të poreve të tua.

 

Zemra rreh si e marrë,

sa herë që ëndrrat mi zgjon

e yjet digjen qiellit tim

në të zjarrtën flakë dashurie.

 

 

 

***

 

Unë hesht,

Ti hesht,

Heshtja vazhdon…

Akuartitete  muresh të mbyllur.

 

Retorikë pa fjalë

e zemërimesh të mbështjellura si lëvore druri

trungjeve të heshtur

Unë dhe ti,

Ne të dy.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s