Vaji i Shqipes… / Poezi nga Lulash Brigja

 

lulash Brigja - 1

Poezi nga Lulash Brigja

 

 

Vaji i Shqipes…

 

Ç’farë do të na thonë

ne e kemi hak….

Komb që s’ ka lider…

….popull pa gjak….?

Në Kumanovë e vrasin një fëmi..

Heshtje në Kosovë .

.. .Heshtje në Shqipëri…..

Ata.. t’ pashpirt. …

njerz..egërsirë

Ne ju themi vllezër…??

…….O rracë e pështirë…

 

Hapu o Dhe…

na kumtis krejt….?

Po eci kështu do zhdukemi shpejt…?

As grek nuk janë..

As serb s’ ju thonë..

Një sekt hibrid…kta Maqedon..!

Prishënë Manastire..

…….dhe zhdukën varreza…

i shuan Shqiptarët

… pak nga pak ndër breza….

Kush i ka fajet..?

e di krejt mirë.

. … disa nga ne që shiten lirë..

 

Hapu bre Tokë

…………..Hapu o  Dhe…

disa për pare, disa për fe..

disa për karrige. ..

babën e shesin. .

disa flliqsira kamikaz vdesin..?

E pastaj mburremi se jemi të parë..

Jemi Pellazgë.

.Ilirë..Shqiptarë…..

..Të gjithë po ikin si zogj pa fole..

A thua..

ciganë…çifutë jemi ne….?

 

Ty po të lutëm ..

O i madhi Zot ..

këta pushtetarë që i kemi kot….

që shpirt e zemër

ja kan fal djallit…

gjykoj siç duhet.. këta së parit..?

 

Spiunë tek Serbi…

argatë tek Greku….

Shqipnisë i knon

qyqja tek shtegu…?

Europa na qesh

me buzë në gaz…

Turku na ble për kamikaz. …

 

Hapu bre Tokë

Na zhduk pa u pa…!!

Ma zi e ma keq.

…ku shkon nuk ka..?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s