Qiell dhe Ditar! / Poezi nga Mimoza Leskaj

 

Mimoza Leskaj

Poezi nga Mimoza Leskaj

 

 

Qiell dhe Ditar!

 

Hedh sytë mbi qiell

dhe ndiej se është një libër

ku kam shumë për të ditur

si e vogël dhe e rritur.

 

Mbaj në dorë me ëndje një ditar

plot ëndrra të mbyllura si në sirtar

ku relike të çmuara mban

në vitet që shkuan, dhe ato që janë.

 

Qielli dhe ditari këndojnë njëlloj

të dyja bashkë, njëlloj dashurojnë

njëra të fal mahnitjen nga lart

tjetra mrekullinë e një bote, mbart.

 

Qiell dhe Ditar ,Ditar dhe Qiell

njëra me tjetrën, ëmbël mblidhen

aty është mbledhur dhe bota ime

aty janë ëndrrat, aty janë dhe zgjimet!

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s