Poezi nga Vasso Hantzara / Një klithmë… e frymëmarjes jehonë / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Vasso Hantzara

 

 

Një klithmë… e frymëmarjes jehonë

 

… janë disa çaste…
që fjalët nuk arrijnë,
janë shumë të varfara të thonë
të vërtetat e zemrës
janë çaste… që humbasin
në thellësitë e pafundme të heshtjes
… dhe ka çaste…
kur vet zemra ngrin
dhe trupi mbetet pa lëvizur
i paaftë të bashkohet me zërin e vet
vetëm sytë flasin
ka edhe çaste…
që rrekesh të mbetesh në jetë
dhe dhimbja nuk gjen rrugëdalje
coptohet rritmi i kohës vet
Vdekjen pa… sy më sy Jeta
… dhe janë ato çaste…
kur gjithshka duket të ndalojë…
barrë e pamatë… është trupi
dhe atmosfera e ngrirë…

I zi horizonti… pa shpresë
Flasin… vetëm sytë…

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s