Fjala e Fishtës / Poezi nga Vera Istrefaj

Poezi nga Vera Istrefaj
 
 
Fjala e Fishtës
 
Fjalë e Fishtës në shpirt si heshtë
e vërtetë dhe sot ka mbetë
“Se shqiptaret kane ba be
mend me shit e mos me ble”
 
Ah o At çfarë konstatimi
thikë e mendjes zemrën mbërriti!
 
Hundëpërjetë shqiparët mes vetes
e bëjnë zero vlerën e jetës
 
Koha ikën vijnë zhvillime
jeta jonë ndër lëngime
në plagëzemër më mbërrin
fjala jote vetëtimë
 
Fjala jote peshë të vërtete
s’e fundosen stuhi e dete
 
Në çdo falje, në cdo nderim
fjala jote thek’ mendim
e ma shkund mendjen përgjumur
se kush shet është veç i humbur.
 
Udhëtoj në histori
Shoh ku ishim, ku jemi tani
 
Po ma shtrydh truri mendimin
ç’shiti shqiptari që humbi drejtimin
Ah, o At sa mirë e the
“Se shqiptaret kane ba be
mend me shit e mos me ble”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s