Kalendari poetik: Manuel Vázquez Montalbán (1939-2003) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Manuel Vázquez Montalbán

Kalendari poetik: Manuel Vázquez Montalbán (1939-2003)

Sot, më 14 korrik, do të mbushte 80 vjeç Manuel Vázquez Montalbán, shkrimtar, eseist, gazetar dhe poet spanjoll, fitues i shumë çmimeve letrarë për librat e botuar. Më 3 shkurt 2009, një shesh në Barcelonë (vendlindja e poetit) mori emrin e tij. Ja një poezi nga poeti katalonjas:

NJË HERË JETOHET

Jetohet vetëm një herë,
duhet mësuar të duam dhe të jetojmë
kur s’është ende vonë të besojmë
mbarësinë e ditëve që vinë

më pak i ashpër
kalldrëmi, më pak e errët nata,
i pasigurt trishtimi

ndonjëherë mjaftojnë
dy faqe libri ta besoj
të përjetëshme përjetësinë, të përjetëshme
puthjet e tua

mes kujtimesh e shpresash gjithmonë.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

One thought on “Kalendari poetik: Manuel Vázquez Montalbán (1939-2003) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s