Kalendari poetik: Silvano Conti 1951 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Silvano Conti

Kalendari poetik: Silvano Conti 1951

U lind më 12 korrik 1951 S. Conti, personalitet poliedrik; studioi për gjeometër, boton poezi, prozë, ese edhe në dialekte të ndryshme, merret me muzikën xhaz, ka marrë pjesë në disa maratona në Nju Jork. Në 68 vjetorin e tij sjell këtë poezi:

….DHE ANASJELLTAS…

Krah njëri tjetrit ëndërrojmë
ti të më kapësh dhe unë t’ia mbath
dhe anasjelltas….

m’i ngul kthetrat e tua
në trupin tim të lodhur
dhe anasjelltas….

hapim njëherë një sy
pastaj tjetrin dhe zgjohemi
gjithnjë e më të bindur
që e gjitha qe ëndërr
dhe anasjelltas…

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s