Kalendari poetik: Martin Andrade (1937-2013) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Martin Andrade

Kalendari poetik: Martin Andrade 1937-2013

U lind më 20 korrik 1937 Martin Andrade, poet, gazetar, shkrimtar kilian. Rrugën e artit e filloi si aktor në vitin 1962. Jetoi shumë kohë në Argjentinë, por edhe në Itali, afro dhjetë vite dhe gjatë asaj kohe botoi tri përmbledhje poetike. Ja një poezi prej tij:

JEMI

Jemi
ankth i përjetshëm
i një qenieje
që u çmend
duke ëndërruar

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s