Kalendari poetik: Eduardo Carranza (1913-1985) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Eduardo Carranza

Kalendari poetik: Eduardo Carranza (1913-1985)

23 korriku është data e lindjes së poetit kolombian. Në vitet 1945-47 pati qënë atashé kulturor në Santiago (Kili) ku u njoh dhe zuri miqësi me poetë vendas si Pablo Neruda, Vicente Huidobro e Nicanor Parra. Ka fituar shumë çmime dhe vlerësime për poezitë. Ja një shqipërim nga poeti kolombian:

SONET I ETUR

Imja ti. Imja etje. Imja shpresë.
Thika dhe plaga që atë ngërthen.
Kur të thërras je përgjigja që pres.
Molla ime në qiell e mbi dhé.

Imja gjithmonë. Uji im i ëmbël,
Që kaq ëmbëlsisht pikon e rënkon.
Trupi im i pafund. Trëndafil i ëndërrt.
Kopsht i shkretuar që më ëndërron.

Pagjumësi yjore. Gjithçka më mbete.
Dhe sërish molla ime. Mëndafsh. Etje.
Zemër që nuk përdor as mend as emër:

Kaq shumë më mungon kur të kam larg,
Çdo ditë, pasdite, mbrëmje dhe darkë,
Saqë ndjej sikur më pushon kjo zemër.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s