Vrazhdësi e Kohës / Poezi nga Brikene Ceraja-Beka

Poezi nga Brikene Ceraja-Beka
 
 
Vrazhdësi e Kohës
 
Sa herë të fala dhe të putha në ballë
ti nuk e vëreje ngrohtësinë e puthjes
sa herë ta fala dritën për të shëruar
atë njollë që e mban në supe
e ti nuk e vëren as aromën
mbi të cilën ta lashë
nën këmishën që kurrë se gëzove
sa herë ta fala bukurinë si maskë
për të mos e pa vrazhdësinë e kohës në pasqyrë
e ti me bukurinë time mblodhe
copëzat e thyera nga portreti
sa herë të fala copa trishtimi
e ti heshtjen e bëre urë.
 
bcb (korrik 2019)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s