Kalendari poetik: Marcela Serrano 1951 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Marcela Serrano

Kalendari poetik: Marcela Serrano 1951

Shkrimtare kiliane, sot më 28 korrik mbush 68. Nëna e saj ishte romanciere e njohur, babai eseist. Meqë bashkëshorti i saj është diplomat, ka jetuar shumë vite në Meksikë, Belize dhe Argjentinë, ku ai ka shërbyer si ambasador i Kilit në ato vende. Ja një poezi nga shkrimtarja kiliane:

NË KOHËN E GJYSHES…

Në kohën e gjyshes sime
nuk hidhnin gjë poshtë.
As përvojën.

Në jetën e njeriut
puthja qe gjë e rrallë
dhe ruhej mirë
si të qe thesar.
Ruhej edhe dhëmbja
me kujdes mbahej, të mos harrohej.

Dhe nga kjo mësohej.
Tani, çorape, veshmbathje,
dhëmbje dhe puthje,
i përdorim pak
pastaj i flakim.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s