Kalendari poetik: Tatjana Pregl Kobe 1946 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Tatjana Pregl Kobe

Kalendari poetik: Tatjana Pregl Kobe 1946

Ndër poetët që kanë më 31 korrik datën e lindjes, zgjodha poeten slovene që mbush sot 73 vjeç. Tatjana Pregl Kobe është poete, eseiste dhe kritike arti. Ka botuar rreth 12 libra për artin, mbi 10 libra për fëmijë dhe të rij dhe 12 përmbledhje poetike. Ja një poezi që kam prej saj:

PËRJETËSISHT DO TË JETOJMË

Deshën shpirtin të na përkulin, të bëheshim të vegjël,
deshën me grushta të na ngjeshnin, të na thyenin,
deshën zemrën të na lëndonin, të qanim,
deshën me kamzhik të na rrihnin, të shiteshim,
deshën të na vrisnin, të heshtnim,
por ne nuk u përkulëm,
nuk u thyem,
nuk qamë,
nuk u shitëm
dhe nuk do të heshtim,
deshën tepër: por me këmbë dot nuk na shkelën,
as na zhdukën dhe as na vranë: përjetësisht do të jetojmë.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s