Kalendari poetik: Thomas Love Peacock (1785-1866) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Thomas Love Peacock

Kalendari poetik: Thomas Love Peacock (1785-1866)

18 tetori shënon në kalendarin poetik edhe datën e lindjes së shkrimtarit dhe poetit britanik Thomas Love Peacock. Në vitin 1812 u njoh dhe u miqësua me poetin e njohur Percy Bysshe Shelley, miqësi që pati ndikim të dyanshëm në poezinë e njëri tjetrit. Ja një poezi prej tij:

KËSHTJELLA NË AJËR

Mbushen netëve mendimet e mia
Me vegime krejt të kthjellët;
Si dikur njësoj, kur ngrija
Në erë të miat kështjella.

Dhe sot, mendimet në vend s’qëndrojnë:
Pluskojnë si hijet në skenë:
Të lirë enden dhe fluturojnë
Mu atje, ku duhet të jenë.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s