PËR ECJET QË S’U NISËN KURRË / Poezi nga Sabit Rrustemi

Poezi nga Sabit Rrustemi

 

PËR ECJET QË S’U NISËN KURRË

Nuk kam më kohë për t’i falur Pritjes

Nga Zanafilla e njohjes fshihej nëpër Vonesë
biletat e nisjes përherë m’i ka djegur në sy
enigmave të Mosardhjes me vite drite më ka ndry

Falë Durimit tim
Dhe Fundin e kësaj Odisejade e prita

Tash po nisem pas kohës sime të mbetur
Troshat e dashurisë sofrës së harruar për t’i mbledhur
Kjo botë edhe ashtu po mbetet e etur
Nga dashuritë në ikje e puthjet sa për sy e faqe

Një Mungesë më shumë a një Pritje më pak
nuk çelin udhë
për ecjet që s’u nisën kurrë

( 28 qershor 2018 )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s