Kalendari poetik: Elisabeth Kübler Ross (1926-2004) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Elizabeth Kübler Ross

Kalendari poetik: Elisabeth Kübler Ross (1926-2004)

Psikiatre dhe autore zvicerane, u lind më 8 korrik 1926. Mbahet si themeluese e psikothanatologjisë, një nga shkencëtarët më të shquar që është marrë me studimet rreth vdekjes. Një poezi e shkurtër prej saj:

KUJTESË 

Mos harro: njerëzit janë si qelqet e dritareve.
Ndritin e shkëlqejnë vetëm kur ka diell,
por kur bie errësira, çfaqin bukurinë
vetëm nëse brenda kanë dritë.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s