SHIU SI POETI / Poezi nga Anila Qirjazi Mihali

Poezi nga Anila Qirjazi Mihali

 

SHIU SI POETI 

Turfullon ky shi i papritur vere
Përhapet nëpër rrugë i gjithfuqishëm
Pemët përkulen, puthin tokën, ngrihen
Qielli tronditet e kollet mundimshëm.

I etur lumi mbush gjinjtë e tharë
Përmbi shtat i del vala, e përpin
Frymën mbaj në prag mbetur tek një varg
Si shiu poeti revolton stuhi

Mbledh brenda syrit retë i egërson
Shpirtin shfaq nudo që plagët t’ja lajë
Rend në hapësirë akull i ftohtë
I zbrazët dhe ai, si ky çast.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s