Poezi nga Diamanta Zalta

Poezi nga Diamanta Zalta

 

KUJDES ZEMRAT !……….

Nën veshjen e ngrohtë  dhe të shtrenjtë
të hipokrizisë së një njeriu,
me lustrina …,
mund të fshihet një zemër
e lerosur.

Nën zhelet e lerosura të një lypësi ,
në një stol buzë rrugës ulur ,
mund të fshihet një zemer
e përsosur.

Sa keq që janë të modës ,
ato me kameleonët,
e janë bërë fytyrë,
e kohës !

 

KENGË E STËRMUNDUAR

Këngët e Gruas,
janë të veshura nuse, me të bardha.
Kur i jepen vërtetësisht, jetës,
përçohen edhe nëpër ëndrra.

Por nganjëherë mungon
pentagrami,
mungon shkalla.

Rrëze trupit të pemes së bukur të qershisë,
lulëzon plaga.
Lëngu i frutit është gjaku.
Dashuria, Harku!

Era fishkëllen ,
kanatave të mbyllura,
udhëtimeve të paparashikuara .

Ku të ketë mbetur? Vras si pleshtat mendimet.
Ua heq luleve vellon e grisur,
neutralizoj zemrën peng,
tek një pëllumb i trembur,
jetës së rigjetur .

Ka heshtje që janë plot zhurmë,
e kërkojnë me këmbëngulje,
të ndryshojnë botën.
Unë do desha,
kjo qetësi e pafund, GRUAJE
të ishte një tjetër …

Jetë e rigjetur …
Më vrave duke heshtur!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s