DHIMBËSHËM (Post mortun për poetin me dy jetë krijuese Maku Pone, që trupërisht u nda nga jeta po mbeti në shpirtrat tanë si mjë materie e pavdekësisë) / Poezi nga Vladimir Muça

Maku Pone

DHIMBËSHËM
(Post mortun për poetin me dy jetë krijuese Maku Pone që trupërisht u nda nga jeta po mbeti në shpirtrat tanë si mjë materie e pavdekësisë)

I gjashti në dheun e zi Pone mik
Çfar dhimbje e trishtim nga ajo banesë!…
Ulem nën qiparis me të frikshmen kujtesë
Mbi dheun e hedhur,si zbulim antik.

Nën Kodër Gjashtë,nën rreze drite,
Gëlon diell i njerëzisë në tone kuarteti,
Rrymon vargu yt në tinguj kastanjeti
Si ligjet e mohimit,në tjetër lindje.

I gjashti poezi frymë,në jetë çfar miku!…
Mes nesh mirëkuptimi i përjetshëm rikthehet
Si shtegtar stepe,në pamje kreshniku.

Besnik konservuar në frymë shpirti
Antikë poetike,nën dhe nuk zhbëhet
Si lojë njerëzore e një infiniti.

Korrik 2019

 

Vladimitr Muça

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s