Kalendari poetik: Robert Graves (1895-1985) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Robert Graves

Kalendari poetik: Robert Graves (1895-1985)
24 korriku është data e lindjes së Robert Graves, poet, eseist dhe shkrimtar britanik, me baba irlandez dhe nënë gjermane. Qe një ndër shkrimtarët britanikë më në zë të shekullit XX. Ja një poezi e tij:

MBULESË YJORE

Për dashnorët e vërtetë, vështirë
Të shtrihen pa puthje, pa përqafim,
Pa një pëshpërimë, pa një psherëtimë
Me ngazëllim të mbushin njëri tjetrin.

Pa shpërfillur buzët me gjithë krahët
Si siguri ripërtëritje për më tej,
Të domosdoshme janë dhe fjalët
Kur zemrat e ndrydhura enden në terr;

Por dashnorët që këto i dinë
Dhe larg në qofshin, bashkë ëndërrojnë,
Pa u ndjerë nën mbulesën yjore,
Dashuria u vë vetë kurorën.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s