TRAGJEDI TË REJA NË BOTËN E VJETËR / Poezi nga Lumo Kolleshi

Poezi nga Lumo Kolleshi
 
 
TRAGJEDI TË REJA NË BOTËN E VJETËR
 
Tërmet në rafte librash,
tërmet.
Mes shirave të gjakut,
Shekspiri rrethuar nga fantazmat,
deri në fijen e fundit shkul flokët e vet.
Tragjeditë e njeriut po tejkalojne dhe fantazinë e shkrimtarit,
vidhisje në varreza,
baltë e pluhur gurët e varrit.
Në skenat e plakura,
atje ku drita dhe hijet,
me gjak të pafajshëm ushqejnë
Nositët e fundit pjellën e vet,
një Moisi të lodhur shikoj të ringrihet,
humnerën më të thellë kërkon për një kafkë,
i refuzon kësaj bote të riluajë një Hamlet.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s