Një epitaf në gur / Poezi nga Brikene Ceraja -Beka

Poezi nga Brikene Ceraja -Beka
 
 
Një epitaf në gur
 
Rruga ish mbulu me gjethet e blinit
nga lagështia e natës ishin rrudhë dhe po rrinin bashkë,
ajo ish strukur nën ombrellën e saj,
e heshtur po vëzhgonte qiellin dhe lotët i rridhnin nëpër fytyrën e humbur, ecjen e bënte me hapin e shpresës, në guacë e kish futur dashurinë që ta ruante nga përplasjet e dallgëve
e gjethet do të thahen e do t’i kthehen blinit, hija do ta shoqërojë në ecjen e saj
rruga do të ketë një gur, mbi të cilin do të mbetet vetëm një epitaf.
 
bcb (tetor 2019)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s