Kalendari poetik: Juan Manuel Inchauspe (1940-1991) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Juan Manuel Inchauspe

Kalendari poetik: Juan Manuel Inchauspe (1940-1991)

Poet argjentinas, u lind më 13 shtator 1940 në Santa Fe, ku bënte pjesë në redaksinë e revistës Alto Aire, ku botoi poezi për herë të parë në vitin 1965. Përktheu në spanjisht dy poetët e njohur brazilianë Manuel Bandeira dhe Carlos Drummond de Andrade. Ja një poezi prej tij:

MUNGESA

Ndonjëherë
në rrapëllimën e kotë të ditës
dritëza jote, gati e shuar, beftaz ndez
padurimin mes nesh.

Asnjëri s’flet.
Asnjëri gjë nuk thotë.
Mes kësaj rrapëllime dhe mallit për ty
shkëlqen e vetmja dritë që na ndrit.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s