Iliria – Enertin Dheskali / Shkëputur nga vëllimi poetik “Gjak në kozmos”, 170 faqe, 140 poezi, 2010

Poezi nga Enertin Dheskali
 
 
Iliria
 
Dejet e gjakut tënd
Dhjetëfish më të gjata ishin atëherë,
Që nga Dalmacia si ballkon mbi det,
Gjer në fushat e Artës e në Prevezë…
Dikur shkrepat dhe dallgët
Dëshmonin forcën e stërgjyshëve të mi,
Që ne pasardhësit
Nuk mundëm ta ruanim dot në liri.
 
Na fal, mëma jonë e madhe
E tretur në shkulmet e kohës
Na fal, Iliri…
 
Shkëputur nga vëllimi poetik “Gjak në kozmos”, 170 faqe, 140 poezi, 2010

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s