Vendosa ta lë duhanin / Poezi nga Altin Meçja

Poezi nga Altin Meçja
 
 
Vendosa ta lë duhanin
 
Mbrëmë në ballkon,
digjia fundin e cigares,
aroma e lëkurës sime mu vesh frymë,
digjej gishtash me fundin e filtrit…
Tymit mbylla sytë të shihja me ngjyra,
mes ngjyrash dallova sharlatanët,
ata kothere grricës së fundit të një tenxhereje.
Perdet ranë mes ngjyrash,
mu kujtua oshëtima e zërave të femijeve grykës së lumit.
Fëmijët sot u zhdukën.
Hipokritët qeshën delirit të kotësisë…
Sa mire që u dogja…!
Cigarja ndez dhe shuan ëndrra,
e unë vendosa ta lë duhanin…,
për të menduar më mirë, ndeza dhe një tjetër….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s