DËSHPËRIM – Oscar Wilde / Shqipëroi Maksim Rakipaj

Poezi nga Oscar Wilde

 

DËSHPËRIM

Rrënim na lenë stinët pasi shkojnë,
Narcizi herët në pranverë çfaqet,
Pa u skuqur trëndafili nuk thahet
Dhe vjeshtës manushaqet lulëzojnë

Edhe dëborën shpon shafran i brishtë
Dhe pemët nxjerrin gjethet përsëri,
Verës shiu harlis barin e ri
Dhe lopë, dele dhe kostarët grish.

Po ajo jetë që det i tërbuar
E ka rrënuar dhe natë e nxirë
Varros ditët që një nga një vdesin?

Dëshira, ndjenja, mendime që ndezin
Humbim shpejt dhe gjejmë kënaqësinë
Në lëvozhga kujtese të mbaruar.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s