Kalendari poetik: Ewa Lipska 8 tetor 1945 / Përgatiti materilain Maksim Rakipaj

Ewa Lipska

Kalendari poetik: Ewa Lipska 8 tetor 1945

Poete e njohur polake, sot, më 8 tetor, feston 74 vjetorin e lindjes. Filloi të shkruante poezi qysh në moshë të re. Diplomoi në Akademinë e Arteve të Bukur në Krakow. Poezitë e saj janë përkthyer në disa gjuhë; ja njëra prej tyre në shqip:

NË DITËN E TË GJALLËVE

Në ditën e të gjallëve
të vdekurit shkojnë nëpër varret e veta,
ndezin dritat neon
dhe vendosin krizantemët e antenave
mbi çatitë e varreve shumëkatësh
me ngrohje qendrore.
Pastaj
zbresin me ashensor
dhe bëjnë punën e përditëshme:
vdekjen.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s