Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

 

ZË MISTIK

Të ledhatoj flokët
Sa është kufiri
I largëpamësisë
Prej mediokritetit.
Brënda kësaj shkujdesjeje
Dashuria ndaj teje
Vetë jetës
Gjithmonë triumfon?!…
O zë mistik!…
Shpesh brënda vetes vetëm…
Mos kumbo!

 

PSHERËTIMË SHPIRTI

Mbush!… Netët
ditët,… vitet.
Përpjekje dhe mundime
Mes psheretimave
të shpirtit blatojmë!…
Ardhmerinë.

 

VEGIM

Kur era frymëmarjen
lëshoi!
Gishtat e tu?!…
Rrëshqisnin përmbi
flokë
si një tymnajë e shkujdesur
vegimeve
ëndërrimtare mes rrezeve
gjezdisese
gjithësisë. Ky start i nisur
njihte vetëm
lartësi dhe ngrohtësitë?!…
Nuk njihnin ku
dhe kurrë mbaronin!…
Udhëtimin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s