MOS U ÇUDISNI / Poezi nga Myrteza Mara

Poezi nga Myrteza Mara

 

MOS U ÇUDISNI

Nësë miu bëhet ka’
dhe tërheq një qerre
me plehra të parfumuar, 
mos u çudisni,
është koha e minjëve.

Nëse ujqët bëhen kryepleq
dhe ndrrojnë stemat e vulave
sipas fisit dhe origjinës,
mos u çudisni,
është koha e tyre.

Nëse derrat
harruan baltën
dhe derrosin kolltukët,
është koha e derrave.
Mos u çudisni
pse nuk ka më lule,
është koha e plehrave.

Është koha e çudirave
në pasqyrën e këtij shekulli,
pak frymë e dritë për të gjallët,
më shumë vdekje për të vdekurit.

(nga vëllimi “Nën hijen e një ëndrre”)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s