Kalendari poetik: Mário Cesariny (1923-2006) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Mário Cesariny

Kalendari poetik: Mário Cesariny (1923-2006)
U lind më 8 gusht 1923 Mário Cesariny, piktor dhe poet surrealist portugez. Ja një poezi prej tij:

POEZIA

Në çdo rrugë të has
në çdo rrugë të humbas
e njoh aq mirë trupin tënd
aq shumë të kam ëndërruar
sa me symbyllur e gjej sa je e lartë
dhe pi ujët e thëthij ajrin
që kalon përmes teje
kaq pranë, kaq e vërtetë më duket
sa trupi im shndrrohet krejt
e brendësinë e vet prek
në një trup që s’është më i veti
në një lum të tharë
ku krahu yt më kërkon.

Në çdo rrugë të has
në çdo rrugë të humbas.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s