Poezi nga Fatbardha Behri Kaci

Poezi nga Fatbardha Behri Kaci
 
 
KUJTIMI YT
 
Në gjysëm terr , kur regëtin dritë,
ashtu dremitur , gjysëm fjetur ,
kujtimi yt më zë pritë ,
ashtu i ngrohtë , ashtu buzëqeshur .
 
Seç vjen ti , nga Gjithësia ,
me re bardhoshe veshur ,
zë i blertë , vetë mirësia ,
në shpirt më hyjnë heshtur …
 
Dhe lulëzon jeta me ëndërrimin
përflak me dritë mendimin .
Nuk më vret më e vërteta ,
se ikën me agimin …
 
Bashkë jemi ne më vibrim ,
në qiej drite të paanë ,flatron me Erosin , shpirt i bukur,
dashuria ka Zotin pranë .
 
 
 
ËNDËRR
 
Në ujra kristal , gurgullues,
zë i princeshës Sheherezade
Fluks i kujtimeve turbulluese
Nuk jam këtu , nuk jam atje .
 
Mëndafsh fërgëllues , qielli opal .
Ujrat e lumit puth një varkë .
Hazdisur peshqit në dritën ar
Nën shelg i miri po më pret .
 
Ka ulur Hënën në lëndinë .
Në kupë të duarve , xixëllonja.
Drithëron malli me Gjithësinë
Poetë yjet , vargëzojnë shkronja …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s