Erdhe mbrëmë (Në 18- vjetorin tënd Atë) / Poezi nga Brikene Ceraja-Beka

Poezi nga Brikene Ceraja-Beka
 
 
Erdhe mbrëmë
(Në 18- vjetorin tënd Atë)
 
Erdhe mbrëmë
dhe me bukurinë tende nga kreshbardha
ma ndriçove rrugën që e kish mbuluar nata.
Erdhe mbrëmë,
nuk të prisja,
u ule në tryezën ku unë pija,
me sytë e tu si qielli më shpëtove
nga dallgët e jetës.
Erdhe mbrëmë,
kishe kohë që nuk më vizitoje
edhepse gotën ashtu ta lija gjysmë të mbushur,
unë pija.
E bardhësia e flokëve tua më kish mbuluar me dritën e mëngjesit.
 
bcb (26.08.2019)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s