Kalendari poetik: Meira Delmar (1922-2009) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Meira Delmar

Kalendari poetik: Meira Delmar (1922-2009)

U lind më 21 gusht 1922 poetja kolombiane me prejardhje libaneze. Emri i saj i vërtetë ishte Olga Isabel Chams Eljach, një nga poetet më të famshme të vendit të saj në shek. XX. Prej vitit 1989 pati qënë antare e Akademisë Kolombiane të Gjuhësisë. Ja një poezi nga poetja kolombiane:

ME DY FJALË

Ti vjen kur thuajse
të kam harruar,
kur më duket se krejt je larguar
prej jetës sime.
Vjen beftas,
si ato stuhitë që sajon
era në qiell të kthjellët.

Pastaj shiu
merr me vete zhelet e tua
dhe dalngadalë gjurmët t’i shuan.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s